Menu

Hoe beveilig jij jezelf online?

Het internet is een erg groot platform waar veel andere mensen zich op bevinden. Je kunt jezelf dan ook voorstelling dat het internet niet volledig veilig is voor bedrijven. Op het dark web, maar ook op het gewone web bevinden zich allerlei hackers die graag de gegevens van je bedrijf in willen zien. 

Jij wilt natuurlijk niet hebben dat deze gegevens openbaar op het internet komen staan. Dit kan namelijk schade aanrichten binnen het bedrijf waardoor je bedrijf stuk kan lopen. Om te voorkomen dat deze gegevens openbaar op het internet komen te staan, heb je de mogelijkheid om je bedrijf te beveiligen. Aan mensen met een eigen bedrijf, wordt ten zeerste geadviseerd om jezelf te beveiligen op het internet. Maar hoe beveilig je jezelf nu echt goed op het internet? Dat lees je in de tekst. 

Zorg voor een beveiligde verbinding 

Om jezelf tegen hackers te beveiligen op het internet, is het erg handig om te kiezen voor een beveiligde verbinding. Een beveiligde verbinding zal ervoor zorgen dat hackers geen kans hebben om aan de gegevens van het bedrijf bedrijf te komen. Een private network kun je gemakkelijk via het internetplatform aanschaffen. Dit kan bij jouw huidige provider waardoor dit erg eenvoudig is. 

Wat houdt private network in?

Zoals je het aan de naam hoort, is private network een private internetverbinding. Veel bedrijven maken gebruik van een private network. Met een private network ben je volledig beveiligd tegen hackers en andere mensen die de gegevens van het bedrijf in willen zien. Naast het beveiligde internet, kun je ook alle bestanden opslaan in een private cloud. Zo staan de bestanden niet op de laptop zelf, maar in een internet cloud die zeer goed beveiligd wordt. Voor bedrijven die werken met cliënten en hun gegevens, is het verstandig om dit aan te schaffen. 

Wat is private APN en waarom is het handig om private APN aan te schaffen? 

Private APN is een verbinding tussen het mobile netwerk en het IP netwerk. Private APN zorgt voor een goede beveiliging tussen deze twee apparaten. Als bedrijf werk je niet altijd via een IP adres. Dit komt doordat je wel eens op andere locaties bent waar je bijvoorbeeld iets moet regelen voor je werk. Via je mobiele telefoon, heb je de mogelijkheid om toch privé op het internet te zitten. Hiermee wordt bedoeld dat je je geen zorgen hoeft te maken over het aanmaken en opslaan van documenten. 

Het opslaan van gegevens, hoe doe je dit veilig?

Als je gegevens op wilt slaan, dan is het verstandig om deze gegevens niet op de laptop of computer op te slaan. Het kan namelijk voorkomen dat je laptop of computer wordt gestolen. Alle gegevens en bestanden die jij opslaat op de computer, komen vervolgens op de harde schijf. Als je laptop of computer is gestolen, kunnen deze mensen bij jouw gegevens van het bedrijf. Om dit gedoe te voorkomen, wordt er geadviseerd om je gegevens en bestanden op te slaan in een online beveiligde cloud. Ook wanneer je laptop kapot gaat, behoud je alle gegevens van het bedrijf.