Menu

Hoe veilig ben jij online?

Het internet is een groot platform waar miljarden mensen gebruik van maken. Je kunt jezelf dan ook wel voorstellen dat dit platform niet volledig veilig is. Er zijn altijd wel manieren om binnen de gegevens van andere mensen te komen zonder dat je het wilt. Met een eigen bedrijf is het noodzakelijk dat deze gegevens niet openbaar komen. Wanneer je geen beveiligd internet aanschaft, is er een mogelijkheid dat hackers jouw gegevens in kunnen zien en openbaar kunnen maken over het internet. Heb jij geen private network? Dan ben je niet veilig online. Gelukkig leer je in deze tekst hoe jij veilig gebruik kunt maken van het online platform. 

VPN server, wat is dit precies?

Wanneer je gebruik maakt van een Android, Windows of iOS, zou een VPN server je kunnen beveiligen tegen onbeveiligde sites. Op je apparaat kun je gebruik maken van verschillende apps. Deze apps kunnen beveiligd zijn, maar er is ook een mogelijkheid dat deze apps niet goed beveiligd zijn. Wanneer dit het geval is, kunnen hackers via de onbeveiligde app, bij jouw gegevens komen. Dit klinkt natuurlijk eng, maar je kan ook zeker iets doen om dit te voorkomen. Een VPN server aanschaffen is de oplossing voor dit probleem. Met een VPN server worden al je gegevens via een mobiel netwerk beveiligd. Ook wanneer jij op een andere internetverbinding zit, wordt je beveiligd door de VPN server. 

Het versturen van bestanden, hoe kan je dit veilig doen?

Als bedrijf krijg je natuurlijk ook te maken met bestanden die verzonden moeten worden via de mail of een ander platform op het internet. Wanneer dit het geval is, dien je te weten dat de gegevens niet beveiligd zijn tijdens het versturen van de bestanden. Gelukkig heb je wel een mogelijkheid om deze verstuurde bestanden beveiligd te maken. Dit kan namelijk met een ftp server. Een ftp server is een server tussen meerdere verbindingen. Met de ftp server maak je gebruik van meerdere protocollen. Voor het verzenden en ontvangen van berichten en bestanden, gebruik je het protocol XMPP. De XMPP zal ervoor zorgen dat deze gegevens binnen de chat blijven. Dit zal voorkomen dat de gegevens in handen kunnen komen van hackers. Als bedrijf wil je dit natuurlijk voorkomen. Met een VPN server en een FTP server ben je volledig beveiligd op het internet. 

Snel internet ervaren

Als bedrijf krijg je natuurlijk te maken met het internet. Je dient tegenwoordig bijna alles online te doen. Dit geeft natuurlijk geen vertrouwd gevoel. Ook kan het wel eens voorkomen dat je slecht internet hebt. Het slechte internet kan veel invloed hebben op het werkgedrag. Hierom kun je kiezen voor zakelijk internet. Zakelijk internet is erg snel en daar kun je dan ook echt goed gebruik van maken. Het zakelijke internet kun je gemakkelijk via je huidige provider aanschaffen. Als je het internet aanschaft bij je huidige provider, zal je problemen in de toekomst kunnen voorkomen. Met zakelijk internet zul je altijd gebruik kunnen maken van een snelle en betrouwbare internetverbinding.