Menu

Is er ingebroken in een woning? Neem voorzorgsmaatregelen

Er wordt vaker ingebroken dan u wellicht zou denken, per dag maar liefst 150 keer in België (bron). Is er bij u wel eens ingebroken? Dan weet u ongetwijfeld dat dit ontzettend naar is. Niet alleen direct na de inbraak maar ook lang daarna kan het mensen bezighouden. Uw gevoel van veiligheid is enigszins weggenomen. Uw huis dat altijd veilig was voelt opeens niet meer zo veilig. De nare ervaring die u heeft meegemaakt valt niet meer terug te draaien. Maar er zijn wel veel maatregelen te nemen om een woning veiliger te maken en een eventuele volgende inbraak te voorkomen.

Hieronder geven we een aantal handige tips die u kunt volgen om uw woning beter te beveiligen tegen inbraak. Deze tips zijn bedoeld om u veilig te houden en de spullen in uw woning ook.

Bewaar de reservesleutel op een veilige plek

Veel mensen hebben een reservesleutel ergens bij hun huis liggen. Dit is handig maar inbrekers weten dit ook. Een inbreker gaat vaak als eerst op zoek naar de makkelijkste plekken waar een sleutel verborgen kan liggen. Het is daarom verstandiger om de sleutel aan een buurman of buurvrouw te geven, of een familielid of vriend die in de buurt woont.

Bewaar waardevolle spullen op een veilige plek

Heeft u waardevolle spullen? Zoals juwelen of apparatuur? Het is belangrijk om deze spullen niet in het zicht te leggen wanneer u van huis bent. Inbrekers nemen vaak eerst poolshoogte om te kijken wat er te halen valt. Geef de inbreker daarom niet het gevoel dat er bij u in huis veel te halen valt.

Neem alle ingangen van uw woning onder de loep

Inbrekers komen meestal niet door de voordeur maar door een achterdeur of een raam dat open staat bijvoorbeeld. Neem alle plekken onder de loep waar een inbreker mogelijk gebruik van kan maken om binnen te komen, en pas het aan zodat inbrekers niet eenvoudig binnen kunnen komen. Ook is inzetten van camerabeveiliging een zeer effectieve manier om de woning in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld de camera’s van Security Discounter

Sluit een inbraakverzekering af

Wat u ook doet, een inbreker kan altijd een manier vinden om binnen te komen. Het is uiteraard belangrijk om deze stappen zorgvuldig te volgen maar mocht het toch voorkomen dat er ingebroken wordt in uw woning, dan kunt u maar beter verzekerd zijn. Een inbraakverzekering hoeft niet veel geld te kosten en dan slaapt u toch een stuk beter.