Menu

Verschillende manieren om je huis te beveiligen

Als je veel in je huis hebt geïnvesteerd dan wil je natuurlijk dat alles veilig blijft ook als jij van huis bent. Zeker als je tegenwoordig door de krant leest is het niet verbazend als je liever een paar preventieve maatregelingen neemt om potentiële inbrekers af te schrikken. We zullen hier eventjes een paar dingetjes voor je op een rijtje zetten zodat je makkelijk kunt vinden wat je allemaal kan doen om je huis te beveiligen. We zullen het dan natuurlijk wel houden bij simpele en betaalbare oplossingen. Beveiligers inhuren lost natuurlijk al heel wat op, maar dat is ver van betaalbaar. Dus we gaan het houden bij betaalbare opties.

Zorg voor een voordeur camera

Een voordeur camera heeft twee grote voordelen. Ten eerste is het een goede manier om potentiële inbrekers af te schrikken. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de camera verstopt. Je wil juist dat mensen hem zien, dus hang hem bij een duidelijke plek op bij de ingang. Het tweede voordeel komt pas in het spel als het al fout is gegaan. Je hebt dan in ieder geval de optie om terug te vallen op de camerabeelden om de dader te kunnen opsporen. Je hebt trouwens ook de optie om gewoon een dummy camera op te hangen, maar dan heb je natuurlijk geen beelden om op terug te vallen. Het werkt dan nog steeds wel als een afschrikking natuurlijk.

Een waakhond is verbazend effectief

Waakhonden zijn een van de meest effectieve manieren om een inbreker af te schrikken. Het hoeft dan niet eens een grote hond te zijn. Het meest belangrijke is dat een hond heel erg goed werkt als een alarmsysteem. Honden zijn namelijk heel gevoelig voor nieuwe geuren en attenderen graag het hele huis erop als ze iets nieuws ruiken. Dit is dan ook de reden dat honden vaak de postbode zo interessant vinden. Buiten dat is het natuurlijk ook gewoon heel erg gezellig om een viervoeter in huis te hebben!