Menu

Waarom een hek jouw woning veiliger maakt

Er zijn verschillende redenen waarom een hek je woning veiliger maakt, hieronder hebben we een paar redenen voor je op een rijtje gezet.

Eeuwenoude methode

Al in de middeleeuwen werden hekken gebruikt om stukken grond te beveiligen tegen ongewenste gasten. Dit is precies de reden waarom een hek in het heden nog steeds wordt gebruikt tegen de ongewenste gast. Een hekwerk tuin is simpelweg veel minder aantrekkelijk voor inbrekers, omdat de kans om snel weg te komen aanzienlijk daalt. 

Soorten hekwerk

Er zijn heel veel verschillende soorten hekwerk, hekwerk voor particulieren maar ook voor zakelijke doeleinden. De hekken die vaak gebruikt worden bij hekwerk tuinen zijn toch die in de klassieke stijl, laat je niet misleiden nog steeds super veilig. Tegenwoordig zijn hekken om hek werktuinen uitgerust met een detectiemiddel, zo krijg je een melding als er een ongewenste gast bij je hek bezig is. Ook is het veel voorkomend dat mensen bij de aanschaf van een hek ze ook gelijk een camera beveiligingssysteem aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je hekwerk tuin over de maximale beveiliging beschikt. Al dit soort handige hulpmiddelen maken het voor inbrekers in deze tijd al een stuk lastiger om de tuin binnen te klimmen. 

De doorgang

Een hek om je tuin of bedrijventerrein is natuurlijk veilig, maar een goed hek heeft ook een doorgang nodig waar niet zomaar doorheen valt te komen. Hiervoor zijn poorten bedacht dus voor iedereen die een hekwerk om zijn terrein neemt raden wij aan poorten te kopen. Een goede poort om een hekwerk tuin of bedrijventerrein zorgt voor de ultieme beveiliging van je terrein, hier zijn we sinds de middeleeuwen al achter. In de middeleeuwen was de poort al een zeer belangrijk onderdeel van de beveiliging van het grondgebied, misschien wel het belangrijkste gedeelte van de defensie. Een stevige veilige poort is het hart van een veilige hekwerk tuin of terrein.

Hekwerk stijlen

Er zijn heel veel verschillende hekwerk stijlen, je hebt klassieke stijlen maar natuurlijk ook de moderne en strakke hekwerken. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat de ongewenste gasten buiten je terrein blijven en maakt het uiterlijk verder niet veel uit. Maar als je een tuin hebt in en moderne stijl en je wil een hekwerk tuin is het natuurlijk wel fijn dat er zoveel specifieke keuzes zijn. Je hebt hekken die vanaf de grond de hele tuin beveiligen, vind je dat nou niet mooi een kaal hek om je hekwerk tuin? Dan kan je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een hek te plaatsen op een bijvoorbeeld gemetselde muur rondom de tuin. Dit zorgt dat het hek er meer naar je wens uit ziet maar verandert niks aan de veiligheid van je hek werk tuin. Niet alleen de hekken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen maar ook de poorten, bij elke stijl hek is er een bijpassende poort te vinden. Een veilige en ook nog is mooie poort, nog een reden om een poort te kopen dus. 

Op Zoek naar een veiliger gevoel? neem een hek om je tuin.