Menu

Waarom u altijd een slotenmaker nodig heeft

Het is heel vervelend om buitengesloten te zijn van uw eigendom, of het nu uw huis of uw kantoor is. Het is tijdens deze gevallen dat het handig blijkt te zijn om een goede slotenmaker te kennen. Een slotenmaker zorgt ervoor dat u gauw weer binnenkomt en dat de sloten eventueel vervangen worden om de veiligheid optimaal te houden. Afgezien van dit, zijn hieronder enkele andere redenen waarom u de diensten van een slotenmaker nodig kan hebben.

Sleutels kwijtgeraakt

Een van de belangrijkste redenen waarom u een slotenmaker nodig heeft, is wanneer u uw sleutels verliest. Het kwijtraken van uw sleutels betekent niet alleen dat u wordt buitengesloten, maar dat er ook een grote kans is dat iemand anders toegang tot uw eigendom heeft. In het kader van inbraakbeveiliging moeten daarom vaak ook de bestaande sloten vervangen worden. Daarom raden experts aan dat u contact opneemt met een slotenmaker, niet alleen om een duplicaat van uw sleutels te laten maken, maar ook om uw deurslot volledig te laten vervangen.

Sleutels vervangen na verhuizing

Voordat u naar een nieuwe woning verhuist, moet u ervoor zorgen dat u de deursloten laat vervangen, want u hebt geen idee hoeveel andere mensen een kopie van de sleutels van uw nieuwe woning hebben. Er is een grote kans dat de aannemers die verantwoordelijk zijn voor de bouw van uw huis, of de vorige eigenaars of huurders die erin wonen nog steeds een kopie hebben van de sleutels van de deursloten. Dit is wellicht doemdenken maar het is beter om te voorkomen dan te genezen. Dit betekent dat u contact moet opnemen met een betrouwbare slotenmaker die u kan helpen nieuwe deursloten te installeren voordat u uw woning betrekt. Vergeet niet dat dit voor uw veiligheid en zekerheid is. Het is een belangrijke vorm van inbraakbeveiliging.

Sleutel gebroken in het slot

Als uw sleutels niet verloren of gestolen zijn, maar ze zijn gebroken, dan heeft u opnieuw de diensten van een slotenmaker nodig. Gebroken sleutels zijn meestal het gevolg van de gebruikelijke slijtage van het metalen materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het komt ook voor dat het slot gesaboteerd is en de sleutel daardoor gebroken raakt. Als uw sleutels buiten het slot breken, dan hoeft u niet uw hele slot te laten vervangen omdat de kans groot is dat de slotenmaker een duplicaatsleutel voor u kan maken. Aan de andere kant, als uw sleutel in het slot is afgebroken, kan het moeilijk zijn om de sleutel te verwijderen en kan de slotenmaker voorstellen om het deurslot te vervangen.