Menu

Wanneer gebruik je bedrukt afzetlint?

Afzetlint wordt gebruikt in allerlei situaties en heeft verschillende doeleinden. Meestal wordt afzetlint gebruikt om de veiligheid van deelnemers, toeschouwers of passanten te waarborgen. In andere gevallen wordt afzetlint gebruikt om een bepaalde plek aan te duiden of bezoekersstromen in goede banen te leiden. Wist je dat je afzetlint ook kunt laten bedrukken? Hieronder kijken we naar de verschillende toepassingen van afzetlint en wat de voordelen zijn van bedrukt afzetlint.

Evenementen en festivals

Bij festivals en evenementen wordt afzetlint vaak gebruikt om een terrein af te zetten, zodat bezoekers hier niet kunnen komen. Afzetlint vormt dan vaak een psychologische barrière. Afzetlint wordt ook vaak gebruikt om een bepaalde plek aan te duiden zoals een parkeerplaats. Bezoekers kunnen dan goed zien waar ze hun auto kunnen parkeren. Organiseer je een festival en heb je te maken met sponsoren of wil je graag naamsbekendheid, laat dan je afzetlint bedrukken met het logo van je sponsoren, je logo of een hashtag.

Sportevenementen 

Bij sportevenementen wordt afzetlint vaak gebruikt om iets af te zetten. Bij een marathon wordt afzetlint vaak gebruikt om het parcours aan te duiden en om ervoor te zorgen dat bezoekers niet op het parcours terecht kunnen komen. Afzetlint heeft hier dus twee functies, het waarborgen van de veiligheid van de toeschouwers en het aanduiden van het parcours. Ook bij het organiseren van een sportevenement is het bedrukken van afzetlint een goed idee. Het is een prima plek om sponsoren te promoten of meer naamsbekendheid voor het evenement te creëren.

Bouwplaats

Ook op de bouwplaats wordt vaak afzetlint gebruikt. Hier heeft afzetlint vooral een waarschuwingsfunctie. Een bouwput wordt vaak afgezet zodat er niemand in kan vallen. Ook op andere gevaarlijke plekken wordt afzetlint gebruikt. Aan een bouwproject werken vaak meerdere bedrijven mee. Bedrukt afzetlint kan hier worden ingezet als promotie, bijvoorbeeld door de namen van alle betrokken bedrijven op het afzetlint te laten drukken.